Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Musikcafé-serien: Den siste estradören

Ett musikaliskt porträtt av Sven-Bertil Taube med Martin Bagge och Jönköpings Sinfonietta.

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Kulturhuset i Sävsjö

musikcafé

I mer än sjuttio år var han en självklar del av svenskt kultur- och nöjesliv. Han må ha haft Sveriges kändaste föräldrar, konstnären Astri och nationalpoeten Evert Taube, men vann ändå genom sin äkta scenpersonlighet och ärliga artistiska kvalitet en plats i den svenska folksjälen. Sven-Bertil Taube gick sin egen väg.

I denna konsert ger prisade visartisten Martin Bagge och en tio musiker stark kammarensemble ur Jönköpings Sinfonietta ett musikaliskt porträtt av en av våra folkkäraste artister. Med ett urval sånger som speglar hela Sven-Bertils långa musikaliska resa, från pappa Everts visor, nyskapande Bellman-epistlar med Ulf Björlin och scenframträdanden med Olle Adolphson, via Ferlin-inspelningar och skillingtryck till Forssell, tango och storslagna tolkningar av Theodorakis och Leo Ferrés, hyllas den siste store svenske estradören.

Datum

7 november

Tid

Klockan 19-22

Plats

Kulturhuset i Sävsjö

Medverkande

Martin Bagge

Musiker ur Jönköpings Sinfonietta

Mer information finns på Kulturhusets webbplats (länk till annan webbplats) Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.