Lyssna på sidan Lyssna
En hand tar i en svart mobiltelefon

Sociala medier

Du kan följa Sävsjö kommun i sociala medier på Facebook och Instagram. Vi publicerar nyheter, information och glimtar från kommunens olika verksamhetsområden.

Följ oss på sociala medier

Följ oss gärna på sociala medier. Du behöver ha ett eget konto för att göra det.

Facebook: facebook.com/savsjokommun

Gå till facebook.com/savsjokommun Länk till annan webbplats.

Instagram: @savsjokommun

Sök efter @savsjokommun på Instagram i din mobil och klicka på "följ". Du kan också se vår Instagram i din webbläsare på datorn. Länk till annan webbplats.

Skicka aldrig känslig information till oss via sociala medier

Sävsjö kommun använder sociala medier för att informera dig som kommuninvånare om vad som händer i kommunen. När du använder sociala medier för att komma i kontakt med oss, exempelvis chattar, kommenterar eller ”gillar” våra inlägg överförs dina personuppgifter till företaget eller organisationen som driver det sociala mediet. Det innebär att dina personuppgifter överförs till ett land utanför EU/EES som inte har samma skydd för dina personuppgifter som europeisk lagstiftning har. Eftersom majoriteten av de sociala medierna drivs av amerikanska företag kan dina personuppgifter överföras till USA.

Tänk på att aldrig skicka känsliga uppgifter (exempelvis uppgifter om hälsotillstånd) eller integritetskänsliga personuppgifter (exempelvis personnummer) till oss via sociala medier. Undvik också att skicka kontaktuppgifter till dig själv eller någon annan.

Inga bilder eller namn på personer

Du kanske undrar varför vi inte längre har bilder med ansikten eller varför vi inte skriver ut hela namnet på personer? Enligt dataskyddsförordningen och domar som tolkar denna, får vi inte visa några personuppgifter på våra sociala medier, eftersom uppgifterna lagras utanför EU. Inom EU ska alla länder följa dataskyddsförordningen, men samma skydd mot personuppgifter kan inte garanteras i länder utanför EU. Detta innebär att vi inte längre kan publicera ett helt namn eller visa bilder på personer som kan identifieras. Personuppgifter kan också vara adresser, personnummer, registreringsskyltar på bilar, ljud där röster hörs och kan identifieras med mera.

På den här webbplatsen – savsjo.se – finns inte samma begränsning eftersom personuppgifterna lagras inom EU. Här kan vi visa bilder med identifierbara personer om dessa har gett sitt samtycke.

Kontakt

Kommunikationsavdelningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö

Kommunikationschef

Vakant

kommunikation@savsjo.se