Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 3 september

Publicerad:

Industrimark i Vrigstad och Stockaryd var uppe på kommunstyrelsens möte tillsammans med taxor för sotning.

Industrimark i Vrigstad

Kommunstyrelsen tog beslut om att godkänna detaljplan för verksamhetsmark både väster om Hagabanan och även utmed Stockarydsvägen nordost om Hagabanan. Denna möjliggör för befintlig verksamhet att utöka sin industriverksamhet och att det också kan tillskapas nya industritomter.

Planförslag för industriändamål i Stockaryd

Kommunstyrelsen gav utvecklingsavdelningen uppdraget att ta fram ett planförslag för industriändamål i västra Stockaryd. Stockarydsterminalen utgör grunden för detta planuppdrag och planen omfattar stora områden med potential för olika typer av etableringar, inklusive spåranslutning till Södra stambanan.

Sotning

Kommunen ansvarar enligt Lag om skydd mot olyckor för rengöring/sotning och brandskyddskontroll i kommunen. Verksamheten är utlagd på entreprenad. Ny upphandlad entreprenör är Sävsjösotaren. En ny taxa skulle börjat gälla 1 juni i år, men på grund av överprövning förlängdes avtalet med nuvarande entreprenör. Kommunstyrelsen antog de nya taxorna som ska upp till kommunfullmäktige innan de träder i kraft 1 oktober.

Årlig finansiering till SKR (Sveriges kommuner och regioner)

Kommunstyrelsen beslutade också att bidra med en årlig finansiering till Sveriges Kommuners och Regioner (SKR) om max 1,95 kronor per invånare för att fortsätta den gemensamma satsningen i landet för en mer kunskapsbaserad socialtjänst för åren 2025-2028.

Protokollet från Kommunstyrelsens sammanträde kan du läsa här när det är justerat.

Kontakt

Therese Petersson (KD), kommunstyrelsens ordförande
therese.petersson@savsjo.se
0382-152 02