Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommun och Sävsjö Näringsliv är nominerade till årets Klimatpris

Publicerad:

Sävsjö kommun och Sävsjö Näringslivs AB är tillsammans nominerade till årets Klimatpris för initiativet Resurshubben – snålast i Småland.

Resurshubben - Snålast i Småland startade som ett pilotprojekt 2023 tillsammans med RISE, där en inventering av näringslivets användning och återanvändning av resurser gjordes. Nu tar vi Resurshubben Sävsjö vidare från förstudie till skarpt genomförandeprojekt under tre år framöver.

Resurshubb Sävsjö kommer att arbeta för en mer effektiv resursanvändning, hitta hållbara lösningar och samverka med varandra för resurseffektiva lösningar. Projektledare för detta är Nina Brogård som jobbar på Sävsjö Näringslivs AB.

— Jätteroligt att vi blivit nominerade, men ännu roligare att det är flera företag som blivit nominerade från Sävsjö kommun säger Nina Brogård.

Fler med sävsjöanknytning

Förutom Sävsjö kommun och Sävsjö Näringsliv är flera andra företag/organisationer med sävsjöanknytning nominerade; Lundbergs pressgjuteri, Savjo Plastic, Lilla Pyret och Tjurit. Även Erikshjälpen, som ju har verksamhet i Sävsjö.

Resurshubben finansieras av Tillväxtverket, Region Jönköping, Sävsjö Näringslivs AB och Sävsjö kommun.

Klimatpriset delas ut tisdag 15 oktober under Klimatveckan. Vinnare av Klimatpriset utses av Klimatrådet och delas ut av landshövdingen tillika Klimatrådets ordförande Brittis Benzler. Vid varje klimatprisutdelning delas även ett antal hedersomnämnanden ut.

Mer information om Klimatpriset och vilka som är nominerade finns på Klimatrådets webbplats (länk till annan webbplats). Länk till annan webbplats.